Annons
IF Elfsborg vs. IFK Göteborg
17/07 kl. 15:00
Annons
 
Sponsorer
Spelarbyte på marknad
2016-01-20 10:39

140311 Lina Wettergren tar emot besökarna under IF Elfsborgs årsmöte på sagateatern. Foto: Jörgen Jarnberger / JPIXFOTO

Ett härligt nytillskott på marknad - Lina Wettergren. Välkommen!


Spelarbyte på marknad – Hedelin tackar för sig och ersätts av Lina Wettergren. Även Anders Svensson kliver in i matchen.


Lina Wettergren som tidigare jobbade hos IF Elfsborg 2012-2014, ersätter Marcus Hedelin som efter sju år på IF Elfsborgs marknadsavdelning tackar för sig.

– Ska jag vara helt ärlig har jag saknad det mesta, gemenskapen, fotbollen, personligheterna, föreningslivet och inte minst glädjen, säger Lina Wettergren som gjorde sin första arbetsdag på marknadsavdelningen i måndags.


Vad är det som lockar dig att arbeta med försäljning?

– Det har varit något som jag länge haft en önskan om att få jobba med som ett nästa steg i min utveckling. När Marcus valde att lämna kontaktade jag Sten för att höra hur tankarna gick och han som alltid har trott på mig och stöttat mig gav Stefan ett förslag på en ny kandidat och på den vägen är det!


Vad vill och kan du bidra med på marknadsavdelningen tror du?

– Jag har ju inte jobbat som säljare tidigare men anser att service inom försäljning är a och o och just det är något som jag har ägnat största delen av mitt arbetsliv till. Service är verkligen något jag brinner för, samtidigt som jag trivs bäst när jag får arbeta med människor och jag har alltid haft lätt för att knyta kontakter. Om jag ser till mina egenskaper och min personlighet så hoppas och tror jag att detta kommer passa mig som handen i handsken. Jag ser det som en stor fördel att jag har varit involverad i föreningen tidigare och på så sätt har en inblick i hur vi arbetar.

– För mig är de relationer som redan är uppbyggda oerhört viktiga att bibehålla och utveckla. Jag hoppas att min positiva inställning följt av en enorm arbetsglädje och vilja att hela tiden utvecklas och bli bättre kommer att höja vår marknadsavdelning ytterligare en nivå. Jag är otroligt glad och tacksam för att ha fått den här chansen, det blir en spännande utmaning och jag kommer ge allt för att lyckas både som individ och för föreningens bästa. Det är helt enkelt fantastiskt kul att vara tillbaka.


151031 Elfsborgs Anders Svensson tackar publiken efter en fotbollsmatch i Allsvenskan mellan Elfsborg och Falkenberg den 31 oktober 2015 i Borås.Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

Anders avslutade en lång och fantastisk karriär i höstas. Nu hoppar han in som konsult på vår marknadsavdelning.


…och in kommer också Anders Svensson

När Anders i fjol meddelade att han skulle lägga skorna på hyllan stod det snabbt klart att Elfsborgs meste spelare genom tiderna skulle få en fortsatt roll inom föreningen. Frågan var bara vilken. Nyligen blev det klart att det till en början blir på marknadsavdelningen. Anders har sitt eget företag och kommer i kombination med sina andra konsultuppdrag även att arbeta som konsult för IF Elfsborg.

– Det här passade mig fint tack vare att jag kan kombinera Elfsborg med mina andra åtagande såsom TV och som föreläsare med mera. Dessutom känns det spännande att få jobba med någonting helt nytt som inte har direkt med fotbollen att göra. Det är intressant och kul att se arbetet bakom allt i föreningen. Än så länge har jag varit med Sten ute på några kundbesök och det har varit kul att träffa våra sponsorer. Som jag ser det så är det en fördel att jag kommer direkt från spelartruppen. Tack vare det kan jag ge våra sponsorer en bättre inblick i hur laget fungerar. Det är trots allt det som våra sponsorer väljer att lägga väldigt mycket pengar i och jag tror att de som vi har besökt så här långt har tyckt att det har varit intressant att få höra om det, säger Anders.


Marcus Hedelin vid senaste sponsorgolfen. Lycka till Mackan!


För Marcus Hedelin väntar nya utmaningar hos Elfsborgs samarbetspartner Speed Group.

– Jag har haft fantastiskt bra år i Elfsborg men när det här erbjudandet kom kände jag att det var dags att ta nästa steg i karriären, säger Hedelin.

Efter totalt nio års jobb i förening är det alltså dags att ta steget till det riktiga näringslivet:

– Det blir nog lite annorlunda men det har lockat lite på senare tid att komma ut på ett ”vanligt” företag. Jag har haft mycket kontakt med Speed under mina år hos Elfsborg och jag har en väldigt bra bild av företaget. Jag kommer garanterat sakna mycket med Elfsborg men jag kommer att vara på arenan vid matcherna och träffa alla så det känns väldigt bra, att man inte klipper helt!

IF Elfsborg tackar "Mackan" för sin tid här och önskar honom lycka till i framtiden. Samtidigt säger vi varmt välkomna in i matchen till Lina och Anders!


 Nyheter A-laget

18 jun, 16
IF Elfsborg på träningsläger
IF Elfsborg är i Varberg för träningsläger under uppehållet, här är såväl bilder som video från lägret.
Läs mer...
 

15 jun, 16
Skadefri trupp inför träningsstarten
Med tre och en halv vecka kvar till nystarten av allsvenskan är det dags. Efter två veckors träningsuppehåll för spelare och ledare, börjar A-laget träna igen. Och de gör det med en skadefri trupp.
Läs mer...
 
01 jun, 16
Omgångarna 21–30 fastställda
Nu är Elfsborgs allsvenska omgångar 21–30 fastställda. Få reda på datum och avsparkstider inne i artikeln.
Läs mer...
 
01 jun, 16
Elfsborg förlänger med Per Frick
Elfsborgs kraftfulle forward Per Frick, 24 år, förlänger sitt kontrakt med gulsvart. I och med påskriften är Frick nu knuten till IFE över säsongen 2018, vilket gläder honom stort. – Jag har varit i Elfsborg sedan jag var 17 år, och under åren som gått så har det verkligen blivit min klubb. Det är här jag vill vara, så att skriva ett nytt kontrakt känns väldigt bra, säger han.
Läs mer...
 
29 maj, 16
Hållen nolla och poäng i Norrköping
Elfsborg var ofina nog att spela till sig en poäng borta mot regerande mästarna Norrköping när Janne Andersson skulle avtackas, och i ärlighetens namn kunde det blivit seger för gulsvart. Millimetrarna var inte på IFE:s sida, men nu väntar en välbehövlig semester för att sedan börja förbereda sig inför höstsäsongen.
Läs mer...
 
28 maj, 16
Inför Norrköping–Elfsborg:truppen, kommentarer mm.
Det har blivit dags för vårsäsongens sista match när Elfsborg åker till Norrköping för att ta sig an de regerande svenska mästarna. Läs, lyssna och se hur förutsättningarna är inför den spännande drabbningen!
Läs mer...
 

Övriga nyheter

26 jun, 16
IF Elfsborg 112 år
Den 26 juni 1904 grundades IF Elfsborg av 19 pojkar i tonåren på Landala i Borås. Inte kunde de väl ana då att IF Elfsborg skulle bli en av Sveriges mest framgångsrika föreningar, med representation i hela 14 olika idrotter genom åren.
Läs mer...
 
24 jun, 16
U17: Femte raka i vårens sista match
Trots ett tungt kvitteringsmål i mitten av den andra halvleken lyckades Elfsborgs U17 återta ledningen och även bärga vinsten borta mot Limhamn/Bunkeflo i vårsäsongens sista match. Segern var den femte i ordningen. Nästa omgång, den 15:e, i U17 Allsvenskan Södra spelas i slutet av juli.
Läs mer...
 
23 jun, 16
Första lägerveckan avslutad
Vid lunchtid under torsdagen avslutades sommarens första lägervecka med Camp Elfsborg fotbollsskola. 110 barn har under veckan levt lägerliv, spelat fotboll och träffat inspirerande gäster. Totalt under två veckor deltar totalt 210 barn vilket är nytt rekord för lägret! 
Läs mer...
 
22 jun, 16
Seriefinal mot Angered i U16
En tuff och svår bortamatch väntade i en seriefinal mot andraplacerade Angereds MBIK - sista matchen innan sommaruppehållet.
Läs mer...
 
21 jun, 16
U21: Storseger mot tabelljumbon
IF Elfsborg visade musklerna i U21 Allsvenskan när laget vann med hela 0-9 på Rosenlunds IP mot Jönköpings Södra IF.
Läs mer...
 
19 jun, 16
U19: Sista matchen före uppehållet
IF Elfsborgs U-trupp åkte till Ängelholm för den sista matchen före sommaruppehållet i U19 Allsvenskan Södra.
Läs mer...
 
 
1904, den 26 juni bildades IF Elfsborg av 19 pojkar i övre tonåren. Föreningens namn var då "Borås Fotbollslag". 1906 blev föreningen medlem i Riksidrottsförbundet och namnet ändrades samtidigt till IF Elfsborg.
Annons
Annons
Annons
Annons