IF Elfsborg vs. BK Häcken
07/08 kl. 15:30
Annons
 
Sponsorer
Spelarbyte på marknad
2016-01-20 10:39

140311 Lina Wettergren tar emot besökarna under IF Elfsborgs årsmöte på sagateatern. Foto: Jörgen Jarnberger / JPIXFOTO

Ett härligt nytillskott på marknad - Lina Wettergren. Välkommen!


Spelarbyte på marknad – Hedelin tackar för sig och ersätts av Lina Wettergren. Även Anders Svensson kliver in i matchen.


Lina Wettergren som tidigare jobbade hos IF Elfsborg 2012-2014, ersätter Marcus Hedelin som efter sju år på IF Elfsborgs marknadsavdelning tackar för sig.

– Ska jag vara helt ärlig har jag saknad det mesta, gemenskapen, fotbollen, personligheterna, föreningslivet och inte minst glädjen, säger Lina Wettergren som gjorde sin första arbetsdag på marknadsavdelningen i måndags.


Vad är det som lockar dig att arbeta med försäljning?

– Det har varit något som jag länge haft en önskan om att få jobba med som ett nästa steg i min utveckling. När Marcus valde att lämna kontaktade jag Sten för att höra hur tankarna gick och han som alltid har trott på mig och stöttat mig gav Stefan ett förslag på en ny kandidat och på den vägen är det!


Vad vill och kan du bidra med på marknadsavdelningen tror du?

– Jag har ju inte jobbat som säljare tidigare men anser att service inom försäljning är a och o och just det är något som jag har ägnat största delen av mitt arbetsliv till. Service är verkligen något jag brinner för, samtidigt som jag trivs bäst när jag får arbeta med människor och jag har alltid haft lätt för att knyta kontakter. Om jag ser till mina egenskaper och min personlighet så hoppas och tror jag att detta kommer passa mig som handen i handsken. Jag ser det som en stor fördel att jag har varit involverad i föreningen tidigare och på så sätt har en inblick i hur vi arbetar.

– För mig är de relationer som redan är uppbyggda oerhört viktiga att bibehålla och utveckla. Jag hoppas att min positiva inställning följt av en enorm arbetsglädje och vilja att hela tiden utvecklas och bli bättre kommer att höja vår marknadsavdelning ytterligare en nivå. Jag är otroligt glad och tacksam för att ha fått den här chansen, det blir en spännande utmaning och jag kommer ge allt för att lyckas både som individ och för föreningens bästa. Det är helt enkelt fantastiskt kul att vara tillbaka.


151031 Elfsborgs Anders Svensson tackar publiken efter en fotbollsmatch i Allsvenskan mellan Elfsborg och Falkenberg den 31 oktober 2015 i Borås.Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

Anders avslutade en lång och fantastisk karriär i höstas. Nu hoppar han in som konsult på vår marknadsavdelning.


…och in kommer också Anders Svensson

När Anders i fjol meddelade att han skulle lägga skorna på hyllan stod det snabbt klart att Elfsborgs meste spelare genom tiderna skulle få en fortsatt roll inom föreningen. Frågan var bara vilken. Nyligen blev det klart att det till en början blir på marknadsavdelningen. Anders har sitt eget företag och kommer i kombination med sina andra konsultuppdrag även att arbeta som konsult för IF Elfsborg.

– Det här passade mig fint tack vare att jag kan kombinera Elfsborg med mina andra åtagande såsom TV och som föreläsare med mera. Dessutom känns det spännande att få jobba med någonting helt nytt som inte har direkt med fotbollen att göra. Det är intressant och kul att se arbetet bakom allt i föreningen. Än så länge har jag varit med Sten ute på några kundbesök och det har varit kul att träffa våra sponsorer. Som jag ser det så är det en fördel att jag kommer direkt från spelartruppen. Tack vare det kan jag ge våra sponsorer en bättre inblick i hur laget fungerar. Det är trots allt det som våra sponsorer väljer att lägga väldigt mycket pengar i och jag tror att de som vi har besökt så här långt har tyckt att det har varit intressant att få höra om det, säger Anders.


Marcus Hedelin vid senaste sponsorgolfen. Lycka till Mackan!


För Marcus Hedelin väntar nya utmaningar hos Elfsborgs samarbetspartner Speed Group.

– Jag har haft fantastiskt bra år i Elfsborg men när det här erbjudandet kom kände jag att det var dags att ta nästa steg i karriären, säger Hedelin.

Efter totalt nio års jobb i förening är det alltså dags att ta steget till det riktiga näringslivet:

– Det blir nog lite annorlunda men det har lockat lite på senare tid att komma ut på ett ”vanligt” företag. Jag har haft mycket kontakt med Speed under mina år hos Elfsborg och jag har en väldigt bra bild av företaget. Jag kommer garanterat sakna mycket med Elfsborg men jag kommer att vara på arenan vid matcherna och träffa alla så det känns väldigt bra, att man inte klipper helt!

IF Elfsborg tackar "Mackan" för sin tid här och önskar honom lycka till i framtiden. Samtidigt säger vi varmt välkomna in i matchen till Lina och Anders!


 Nyheter A-laget

24 jul, 16
Inför Elfsborg–Östersund: truppen, kommentarer mm.
Andra raka hemmamatchen! Denna gång är det allsvenska nykomlingen Östersunds FK som gästar Borås Arena, och mycket tyder på en underhållande, spännande och välspelad match mellan två skickliga lag. Läs, lyssna och se hur förutsättningarna är inför matchen!
Läs mer...
 

24 jul, 16
Norrlandsbesök
Årets nykomling Östersunds FK är den 63:e föreningen att pröva på spel i allsvenskan. Därför finns följaktligen inga gamla matcher mot denna förening att redovisa. Veckans historik handlar därför om andra Norrlandsbesök i allsvenskan.
Läs mer...
 
22 jul, 16
Full fart på Jebali
Issam Jebali har inte ens varit Elfsborgspelare i en vecka än, men redan nu har nyförvärvet hunnit göra starka intryck på sin nya omgivning. Huvudpersonen själv, som kan debutera på måndag mot Östersund, är mer än nöjd med sin nuvarande tillvaro.
Läs mer...
 
21 jul, 16
Hård träning i värmen
Med fyra dagar kvar till den viktiga hemmamatchen tillika första matchen någonsin mot Östersunds FK tränar Elfsborgs A–trupp på hårt. Se ett fullpackat bildspel från torsdagens förmiddagsträning på Borås Arena inne i artikeln.
Läs mer...
 
21 jul, 16
IF Elfsborg - IFK Göteborg
Första matchen på Borås Arena efter EM-uppehållet väntade när IF Elfsborg och IFK Göteborg möttes inför storpublik.
Läs mer...
 
18 jul, 16
Issam Jebali klar för Elfsborg
Nu är det klart. Offensive mittfältaren/anfallaren Issam Jebali, 24, är klar för IF Elfsborg, och han blir spelklar direkt. Jebalis kontrakt sträcker sig över säsongen 2019 och själv säger han såhär om att få komma till Elfsborg: – Det känns jättebra att få komma till Elfsborg, en klubb som jag har följt sedan jag kom till Sverige för två år sedan och som spelar den typ av fotboll som är perfekt för mig, säger Issam Jebali.
Läs mer...
 

Övriga nyheter

24 jul, 16
Historiskt möte mellan kvinnliga fotbollssupportrar
Helgen den 18–19 juni skedde ett historiskt möte i Malmö då 32 kvinnliga fotbollssupportrar från åtta olika klubbar träffades för att utbyta erfarenheter och samtala om supporterskap och kvinnors roll i den mansdominerade supporterkulturen. IF Elfsborg representerades av Gulsvarta Systrar (GSS), supporterfraktionen för kvinnor inom Guliganerna.
Läs mer...
 
23 jul, 16
Gothia Cup: Guld och silver till IFE!
Det dröjde länge och väl, men till slut slog Marokhy Ndione till och frälste Elfsborg i elitklassen Gothia Tipselit Trophy. Segersiffrorna i finalen mot Helsingborgs IF skrevs till 1–0. Även Elfsborgs P15 spelade final under lördagen, men efter en heroisk insats fick man tyvärr se sig besegrade mot ASIOP Apacinti från Indonesien. En fantastisk turneringsinsats ändå!
Läs mer...
 
22 jul, 16
Två finaler i Gothia Cup på lördagen
Efter urstarka insatser kan IF Elfsborg stoltsera med två lag i final när Gothia Cup ska avgöras på lördagen.
Läs mer...
 
20 jul, 16
Starka resultat i Gothia Cup
IF Elfsborgs fyra lag i Gothia Cup har gått riktigt bra. De första gruppspelen har nu avslutats och det ser mycket bra ut för fortsättningen.
Läs mer...
 
17 jul, 16
Fyra Elfsborgslag i Gothia Cup
Gothia Cup startar återigen och denna gång kommer IF Elfsborg ställa upp med fyra lag. Ålderskategorierna är P12, P14, P15 och U17.
Läs mer...
 
14 jul, 16
Vila i frid Jan Öjler
Den välkända musikern Jan Öjler har gått bort, 70 år gammal. I Elfsborgskretsar är Jan Öjlers kultförklarade efter skivan med fyra Elfsborgslåtar som släpptes 1977 och glatt många genom åren.  
Läs mer...
 
 
1904, den 26 juni bildades IF Elfsborg av 19 pojkar i övre tonåren. Föreningens namn var då "Borås Fotbollslag". 1906 blev föreningen medlem i Riksidrottsförbundet och namnet ändrades samtidigt till IF Elfsborg.
Annons
Annons
Annons
Annons