IF Elfsborg vs. IFK Göteborg
17/07 kl. 15:00
Annons
 
Sponsorer
Spelarbyte på marknad
2016-01-20 10:39

140311 Lina Wettergren tar emot besökarna under IF Elfsborgs årsmöte på sagateatern. Foto: Jörgen Jarnberger / JPIXFOTO

Ett härligt nytillskott på marknad - Lina Wettergren. Välkommen!


Spelarbyte på marknad – Hedelin tackar för sig och ersätts av Lina Wettergren. Även Anders Svensson kliver in i matchen.


Lina Wettergren som tidigare jobbade hos IF Elfsborg 2012-2014, ersätter Marcus Hedelin som efter sju år på IF Elfsborgs marknadsavdelning tackar för sig.

– Ska jag vara helt ärlig har jag saknad det mesta, gemenskapen, fotbollen, personligheterna, föreningslivet och inte minst glädjen, säger Lina Wettergren som gjorde sin första arbetsdag på marknadsavdelningen i måndags.


Vad är det som lockar dig att arbeta med försäljning?

– Det har varit något som jag länge haft en önskan om att få jobba med som ett nästa steg i min utveckling. När Marcus valde att lämna kontaktade jag Sten för att höra hur tankarna gick och han som alltid har trott på mig och stöttat mig gav Stefan ett förslag på en ny kandidat och på den vägen är det!


Vad vill och kan du bidra med på marknadsavdelningen tror du?

– Jag har ju inte jobbat som säljare tidigare men anser att service inom försäljning är a och o och just det är något som jag har ägnat största delen av mitt arbetsliv till. Service är verkligen något jag brinner för, samtidigt som jag trivs bäst när jag får arbeta med människor och jag har alltid haft lätt för att knyta kontakter. Om jag ser till mina egenskaper och min personlighet så hoppas och tror jag att detta kommer passa mig som handen i handsken. Jag ser det som en stor fördel att jag har varit involverad i föreningen tidigare och på så sätt har en inblick i hur vi arbetar.

– För mig är de relationer som redan är uppbyggda oerhört viktiga att bibehålla och utveckla. Jag hoppas att min positiva inställning följt av en enorm arbetsglädje och vilja att hela tiden utvecklas och bli bättre kommer att höja vår marknadsavdelning ytterligare en nivå. Jag är otroligt glad och tacksam för att ha fått den här chansen, det blir en spännande utmaning och jag kommer ge allt för att lyckas både som individ och för föreningens bästa. Det är helt enkelt fantastiskt kul att vara tillbaka.


151031 Elfsborgs Anders Svensson tackar publiken efter en fotbollsmatch i Allsvenskan mellan Elfsborg och Falkenberg den 31 oktober 2015 i Borås.Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

Anders avslutade en lång och fantastisk karriär i höstas. Nu hoppar han in som konsult på vår marknadsavdelning.


…och in kommer också Anders Svensson

När Anders i fjol meddelade att han skulle lägga skorna på hyllan stod det snabbt klart att Elfsborgs meste spelare genom tiderna skulle få en fortsatt roll inom föreningen. Frågan var bara vilken. Nyligen blev det klart att det till en början blir på marknadsavdelningen. Anders har sitt eget företag och kommer i kombination med sina andra konsultuppdrag även att arbeta som konsult för IF Elfsborg.

– Det här passade mig fint tack vare att jag kan kombinera Elfsborg med mina andra åtagande såsom TV och som föreläsare med mera. Dessutom känns det spännande att få jobba med någonting helt nytt som inte har direkt med fotbollen att göra. Det är intressant och kul att se arbetet bakom allt i föreningen. Än så länge har jag varit med Sten ute på några kundbesök och det har varit kul att träffa våra sponsorer. Som jag ser det så är det en fördel att jag kommer direkt från spelartruppen. Tack vare det kan jag ge våra sponsorer en bättre inblick i hur laget fungerar. Det är trots allt det som våra sponsorer väljer att lägga väldigt mycket pengar i och jag tror att de som vi har besökt så här långt har tyckt att det har varit intressant att få höra om det, säger Anders.


Marcus Hedelin vid senaste sponsorgolfen. Lycka till Mackan!


För Marcus Hedelin väntar nya utmaningar hos Elfsborgs samarbetspartner Speed Group.

– Jag har haft fantastiskt bra år i Elfsborg men när det här erbjudandet kom kände jag att det var dags att ta nästa steg i karriären, säger Hedelin.

Efter totalt nio års jobb i förening är det alltså dags att ta steget till det riktiga näringslivet:

– Det blir nog lite annorlunda men det har lockat lite på senare tid att komma ut på ett ”vanligt” företag. Jag har haft mycket kontakt med Speed under mina år hos Elfsborg och jag har en väldigt bra bild av företaget. Jag kommer garanterat sakna mycket med Elfsborg men jag kommer att vara på arenan vid matcherna och träffa alla så det känns väldigt bra, att man inte klipper helt!

IF Elfsborg tackar "Mackan" för sin tid här och önskar honom lycka till i framtiden. Samtidigt säger vi varmt välkomna in i matchen till Lina och Anders!


 Nyheter A-laget

22 maj, 16
Kryss efter sent kvitteringsmål
Det var dags för sista hemmamatchen innan EM-uppehållet då nykomlingen Jönköpings Södra IF gästade Borås.
Läs mer...
 

21 maj, 16
Inför Elfsborg – Jönköpings Södra: truppen, kommentarer mm.
Det har blivit dags för den sista hemmamatchen innan uppehållet! I den elfte omgången är det nykomlingen Jönköpings Södra som kommer på besök till Borås Arena, och med två spelande lag på planen så kan vi se fram emot en underhållande och spännande drabbning! Läs, lyssna och se hur förutsättningarna är inför matchen.
Läs mer...
 
20 maj, 16
En gammal historia mot våra grannar från Jönköping
Jönköpings Södra IF har denna säsong återvänt till allsvenskan efter 46 säsongers frånvaro. Det blir till att gräva i historieböckerna om matcherna mot grannstaden invid Vättern. Det har spelats nio allsvenska matcher i Borås lagen emellan och Jönköping har fem segar Elfsborg två och två oavgjorda. Målskillnaden är 21-15 i de grönvitas favör.
Läs mer...
 
18 maj, 16
Magisk halvlek gav seger i Sundsvall
Efter en första halvlek med underläge in i paus stod Elfsborg för en mäktig vändning då man körde över Sundsvall under matchens andra halva och vann till slut med 3–1. Stora, gulsvarta hjältar blev tvåmålskytten Viktor Prodell och Marcus Rohdén som krönte sin majestätiska insats med ett matchavgörande straffmål i den 87:e minuten.
Läs mer...
 
17 maj, 16
Inför Sundsvall–Elfsborg: truppen, kommentarer mm.
Ingen vila, ingen ro! Elfsborg åker till Sundsvall för match mot Giffarna i den tionde allsvenska omgången. Läs, lyssna och se hur förutsättningarna är inför den spännande drabbningen!
Läs mer...
 
16 maj, 16
Elfsborgs omgångar 13–20 fastställda
Nu är de allsvenska omgångarna 13–20 fastställda, och för Elfsborgs del drar man igång efter EM–uppehållet borta mot Helsingborg den 10 juli för att sedan ta emot IFK Göteborg i ett stekhett västderby den 17 juli. Fastställda datum och avsparkstider finns inne i artikeln.
Läs mer...
 

Övriga nyheter

24 maj, 16
Fristadskolan samlade in till Garissa
Fristadskolan har återigen valt att samla in pengar till förmån för flickorna i Garissa, ett projekt som IF Elfsborg har varit med engagerat sig i sedan många år tillbaka.
Läs mer...
 
24 maj, 16
Elfsborgsgolfen avgjordes i solsken
Den årliga, mycket prestigefyllda, Elfsborgsgolfen där sponsorer och Elfsborgsprofiler spelar med och mot varandra gick i måndags av stapeln. 60 deltagare njöt i fulla drag av god stämning, perfekta förhållanden och en spännande tävling.
Läs mer...
 
23 maj, 16
U21: drömmål gav seger mot KFF
Elfsborgs U21 fick revansch på Kalmar efter den oerhört snöpliga förlusten tidigare i år. Med ett tvättäkta drömmål avgjorde IFE:s vänsterback Rami Kaib matchen i den 55:e minuten.
Läs mer...
 
22 maj, 16
Uddamålsförlust mot serieledarna
Efter två oavgjorda matcher väntade nu serieledande Helsingborgs IF Akademi för IF Elfsborgs U17-lag.
Läs mer...
 
21 maj, 16
Ny seger och fortsatt obesegrade
Strandvallen i Hällevik var spelplatsen när IF Elfsborgs U-trupp mötte Mjällby AIF i U19 Allsvenskan. Då blev det seger med 0-3!
Läs mer...
 
21 maj, 16
Sjätte raka efter stark vändning
Det går bra för IF Elfsborgs U16-lag, en enorm lagmoral - det visade inte minst laget efter en stark vändning på bortaplan mot GAIS.
Läs mer...
 
 
1904, den 26 juni bildades IF Elfsborg av 19 pojkar i övre tonåren. Föreningens namn var då "Borås Fotbollslag". 1906 blev föreningen medlem i Riksidrottsförbundet och namnet ändrades samtidigt till IF Elfsborg.
Annons
Annons
Annons