IF Elfsborg vs. Kalmar FF
10/09 kl. 16:00
Annons
 
Företag
Spelarbyte på marknad
2016-01-20 10:39

140311 Lina Wettergren tar emot besökarna under IF Elfsborgs årsmöte på sagateatern. Foto: Jörgen Jarnberger / JPIXFOTO

Ett härligt nytillskott på marknad - Lina Wettergren. Välkommen!


Spelarbyte på marknad – Hedelin tackar för sig och ersätts av Lina Wettergren. Även Anders Svensson kliver in i matchen.


Lina Wettergren som tidigare jobbade hos IF Elfsborg 2012-2014, ersätter Marcus Hedelin som efter sju år på IF Elfsborgs marknadsavdelning tackar för sig.

– Ska jag vara helt ärlig har jag saknad det mesta, gemenskapen, fotbollen, personligheterna, föreningslivet och inte minst glädjen, säger Lina Wettergren som gjorde sin första arbetsdag på marknadsavdelningen i måndags.


Vad är det som lockar dig att arbeta med försäljning?

– Det har varit något som jag länge haft en önskan om att få jobba med som ett nästa steg i min utveckling. När Marcus valde att lämna kontaktade jag Sten för att höra hur tankarna gick och han som alltid har trott på mig och stöttat mig gav Stefan ett förslag på en ny kandidat och på den vägen är det!


Vad vill och kan du bidra med på marknadsavdelningen tror du?

– Jag har ju inte jobbat som säljare tidigare men anser att service inom försäljning är a och o och just det är något som jag har ägnat största delen av mitt arbetsliv till. Service är verkligen något jag brinner för, samtidigt som jag trivs bäst när jag får arbeta med människor och jag har alltid haft lätt för att knyta kontakter. Om jag ser till mina egenskaper och min personlighet så hoppas och tror jag att detta kommer passa mig som handen i handsken. Jag ser det som en stor fördel att jag har varit involverad i föreningen tidigare och på så sätt har en inblick i hur vi arbetar.

– För mig är de relationer som redan är uppbyggda oerhört viktiga att bibehålla och utveckla. Jag hoppas att min positiva inställning följt av en enorm arbetsglädje och vilja att hela tiden utvecklas och bli bättre kommer att höja vår marknadsavdelning ytterligare en nivå. Jag är otroligt glad och tacksam för att ha fått den här chansen, det blir en spännande utmaning och jag kommer ge allt för att lyckas både som individ och för föreningens bästa. Det är helt enkelt fantastiskt kul att vara tillbaka.


151031 Elfsborgs Anders Svensson tackar publiken efter en fotbollsmatch i Allsvenskan mellan Elfsborg och Falkenberg den 31 oktober 2015 i Borås.Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

Anders avslutade en lång och fantastisk karriär i höstas. Nu hoppar han in som konsult på vår marknadsavdelning.


…och in kommer också Anders Svensson

När Anders i fjol meddelade att han skulle lägga skorna på hyllan stod det snabbt klart att Elfsborgs meste spelare genom tiderna skulle få en fortsatt roll inom föreningen. Frågan var bara vilken. Nyligen blev det klart att det till en början blir på marknadsavdelningen. Anders har sitt eget företag och kommer i kombination med sina andra konsultuppdrag även att arbeta som konsult för IF Elfsborg.

– Det här passade mig fint tack vare att jag kan kombinera Elfsborg med mina andra åtagande såsom TV och som föreläsare med mera. Dessutom känns det spännande att få jobba med någonting helt nytt som inte har direkt med fotbollen att göra. Det är intressant och kul att se arbetet bakom allt i föreningen. Än så länge har jag varit med Sten ute på några kundbesök och det har varit kul att träffa våra sponsorer. Som jag ser det så är det en fördel att jag kommer direkt från spelartruppen. Tack vare det kan jag ge våra sponsorer en bättre inblick i hur laget fungerar. Det är trots allt det som våra sponsorer väljer att lägga väldigt mycket pengar i och jag tror att de som vi har besökt så här långt har tyckt att det har varit intressant att få höra om det, säger Anders.


Marcus Hedelin vid senaste sponsorgolfen. Lycka till Mackan!


För Marcus Hedelin väntar nya utmaningar hos Elfsborgs samarbetspartner Speed Group.

– Jag har haft fantastiskt bra år i Elfsborg men när det här erbjudandet kom kände jag att det var dags att ta nästa steg i karriären, säger Hedelin.

Efter totalt nio års jobb i förening är det alltså dags att ta steget till det riktiga näringslivet:

– Det blir nog lite annorlunda men det har lockat lite på senare tid att komma ut på ett ”vanligt” företag. Jag har haft mycket kontakt med Speed under mina år hos Elfsborg och jag har en väldigt bra bild av företaget. Jag kommer garanterat sakna mycket med Elfsborg men jag kommer att vara på arenan vid matcherna och träffa alla så det känns väldigt bra, att man inte klipper helt!

IF Elfsborg tackar "Mackan" för sin tid här och önskar honom lycka till i framtiden. Samtidigt säger vi varmt välkomna in i matchen till Lina och Anders!


 Nyheter A-laget

25 aug, 16
Storseger när IFE avancerade i cupen
Division 2–laget IK Gauthiod varken orkade eller kunde stå emot Elfsborg när lagen spelade avgörande match om vem som skulle ta sig till gruppspelet i Svenska Cupen. De gulsvarta allsvenskarna tog en rejäl och relativt bekväm seger med 7–0 där Daniel Gustavsson stod för fyra fullträffar.
Läs mer...
 

24 aug, 16
Inför Gauthiod–Elfsborg i cupen: truppen, kommentarer mm.
Elfsborg går in i Svenska Cupens andra omgång, borta mot division 2–laget IK Gauthiod, och det är vinna eller försvinna som gäller direkt. Segraren i mötet, som startar 18:15 i Grästorp på torsdag, spelar gruppspel i cupen i början av nästa år.
Läs mer...
 
22 aug, 16
Målfest när Jebali satte hattrick
Det blev målfest på Borås Arena när GIF Sundsvall kom på besök - det såg Issam Jebali till. Varför bara sätta ett första mål i gulsvarta tröjan när man kan göra hattrick?
Läs mer...
 
21 aug, 16
Inför Elfsborg–Sundsvall: truppen, kommentarer mm.
Det har blivit dags för ny hemmamatch! Elfsborg tar under måndagskvällen emot GIF Sundsvall, och det är förutom viktiga poäng som står på spel en hel del revansch att utkräva från förra årets drabbning. Läs, lyssna och se hur förutsättningarna är inför matchen i den 19:e allsvenska omgången.
Läs mer...
 
20 aug, 16
Klubben som öppnade Norrlandsfönstret på besök
GIF Sundsvall spelar i år sin sextonde säsong i allsvenskan och besöker Borås och Elfsborg för trettonde gången på måndag. Elfsborg har sju segrar, tre oavgjorda och två förluster och målskillnaden 27-15.
Läs mer...
 
14 aug, 16
Oavgjort mot Djurgården
Elfsborg fick med sig en poäng från Tele2 Arena i Stockholm i matchen mot Djurgården. Slutresultatet skrevs till 2–2 sedan Per Frick och Viktor Prodell gjort varsitt mål för Elfsborg.
Läs mer...
 

Övriga nyheter

26 aug, 16
Stort intresse för Jönköpings Södra
Efter två sköna segrar är det dags för veckans tredje match på bortaplan. Matchen på Stadsparksvallen blir den första där sedan IF Elfsborg säkrade cupguldet 2001 och många Elfsborgare väntas att göra den endast 8 mil korta resan dit. Res med på årets Vi Tillsammans-resa! Här kommer supporterinfo för alla som kommer att vara på plats!
Läs mer...
 
25 aug, 16
Ny storseger för U16-laget
Helgens kross med 9-1 mot IFK Uddevalla följdes upp med en ny storseger. 8-0 mot Stenungsunds IF och fortsatt serieledning med två poäng - trots en match mindre spelad.
Läs mer...
 
25 aug, 16
Familjesatsning inför Falkenberg
När IF Elfsborg tar emot Falkenbergs FF 18 september passar vi på att bjuda in alla ungdomslag som tillhör någon av våra 60 Camp Elfsborg-föreningar. Vid förra årets Vi Tillsammans-match lockade det närmare 1000 barn, ledare och föräldrar. En siffra vi siktar på att slå den här matchen.
Läs mer...
 
24 aug, 16
U17 tog viktig seger i jakt på slutspel
IF Elfsborgs U17-lag spelade på onsdagen match mot gästande BK Häcken på Borås Arena, en match som slutade 2–1.
Läs mer...
 
23 aug, 16
Res med till Jönköping på söndag
Efter den sköna 4-0 segern så fortsätter veckan med ytterligare två matcher, Gauthiod i Svenska Cupen på torsdag och ny allsvensk match i Jönköping på söndag. Matchen på Stadsparksvallen blir den första där sedan IFE säkrade cupguldet 2001 och många Elfsborgare väntas att göra den endast 8 mil korta resan dit. Res med på årets Vi Tillsammans-resa!  
Läs mer...
 
20 aug, 16
U16: 'En av våra bästa matcher'
På lördagen gästade tabellfyran IFK Uddevalla, då blev det en målfest utan dess like när serieledande IF Elfsborg vann med 9-1.
Läs mer...
 
 
1904, den 26 juni bildades IF Elfsborg av 19 pojkar i övre tonåren. Föreningens namn var då "Borås Fotbollslag". 1906 blev föreningen medlem i Riksidrottsförbundet och namnet ändrades samtidigt till IF Elfsborg.
Annons
Annons
Annons