2-1 efter första mötet

Publicerad: 2010-07-14 23:00

Ett mönsteranfall och en otagbar straffspark. Så tillkom Elfsborgs mål när man vann med 2–1 hemma mot moldaviska Iskra-Stal i Europa League.

Första halvlek var en ganska trevande historia där lagen kände på varann. I paus stodife_100715_europaleague_iskra_063.jpg det således 0-0. Men i andra blixtrade IF Elfsborg till. Tempot höjdes och det gav förstås resultat. I den 56 minuten gjorde (som vanligt i EL-sammanhang) James Keene 1-0 efter någon form av klapp-klapp-fotboll mellan Larsson, Svensson och Ericsson som slutligen gick fram till en fri Keene framför mål.

I den 78 minten bombade Martin Ericsson, en av planens mest effektiva idag, in det punkterande 2–0-målet på en straff som en nyss inbytt Stefan Ishizaki ordnat. Sent i andra halvlek reducerade moldaverna men segern var aldrig hotad.

Utgångsläget är med 2-1-segern i bagaget gott inför returmötet i Tiraspol om en vecka.