IF Elfsborg vs. IFK Göteborg
17/07 kl. 15:00
Annons
 
A-laget
IFE på plats i Florida
2016-01-26 02:30


Årets träningsläger går till Bradenton, Florida och kommer pågå fram till den 6 februari.

IF Elfsborgs A-trupp lämnade tidig söndag morgon Sverige för att korsa Atlanten till det läger som är tänkt ska kickstarta säsongen 2016 på riktigt allvar.


Från riktigt bister kyla i Borås (som ju inneburit en hel del omgörningar i träningsschemat) till angenäma 15-20 plusgrader i Bradenton, Florida är från och med i måndags A-truppens verklighet där man tagit sig an årets träningsläger.

IMG  är platsen och den fantastiska anläggningen som kommer att vara Elfsborgs hem den kommande tvåveckorsperioden. I sann amerikansk anda finns här allt och rätt mycket till som behövs för att ett lag som IFE med höga ambitioner ska kunna få de ultimata förutsättningarna för ett riktigt bra träningsläger som i sin tur ska leda till en fullmatad och framgångsrik säsong.

Måndagen blev den första riktiga dagen på träningslägret då det var ett fotbollspass på schemat, mest för att få igång kropparna igen efter den långa resan och tidsskillnadens effekter, och det bjöds på fina planer i den välbehövliga Floridavärmen.

– Nu har vi ju bara varit här så kort tid, men det känns verkligen grymt bra alltihop. Det känns fantastiskt att få pröva något nytt, något spännande med att resa till USA för träningsläger, och när anläggningen är såhär fin så kan man verkligen inte klaga. Vi bor jättefint och har grymma förutsättningar när det kommer till träning, så än så länge motsvarar lägret alla förväntningar, säger Adam Lundqvist.


Träningslägret kommer hålla på fram till fredag nästa vecka, den 5:e, då resan bär av hemåt till Borås igen. Under tiden i Bradenton, strax söder om Tampa (för oss svenskar kanske mest känt för sitt NHL–lag Tampa Bay Lightning) kommer Elfsborg att spela mot amerikanska MLS–laget DC United och norska FK Brann, två mycket goda chanser att börja spela ihop grunderna och laget samt ge alla spelare chansen att få visa upp sig.


Följande spelare har åkt med på träningslägret i Bradenton, Florida:

Kevin Stuhr Ellegaard, Abbas Hassan, David Olsson, Anders Randrup, Viktor Nilsson, Sebastian Holmén, Jörgen Horn, Adam Lundqvist, Liridon Gashi, Jesper Manns, Jon Jönsson, Simon Lundevall, Simon Hedlund, Rasmus Rosenqvist, Henning Hauger, Marcus Rohdén, Emir Bajrami, Anton Andreasson, Sebastian Loyola–Nydén, Viktor Claesson, Viktor Prodell, Lasse Nilsson, Viktor Götesson, Per Frick

 

Nyheter A-laget

18 jun, 16
IF Elfsborg på träningsläger
IF Elfsborg är i Varberg för träningsläger under uppehållet, här är såväl bilder som video från lägret.
Läs mer...
 

15 jun, 16
Skadefri trupp inför träningsstarten
Med tre och en halv vecka kvar till nystarten av allsvenskan är det dags. Efter två veckors träningsuppehåll för spelare och ledare, börjar A-laget träna igen. Och de gör det med en skadefri trupp.
Läs mer...
 
01 jun, 16
Omgångarna 21–30 fastställda
Nu är Elfsborgs allsvenska omgångar 21–30 fastställda. Få reda på datum och avsparkstider inne i artikeln.
Läs mer...
 
01 jun, 16
Elfsborg förlänger med Per Frick
Elfsborgs kraftfulle forward Per Frick, 24 år, förlänger sitt kontrakt med gulsvart. I och med påskriften är Frick nu knuten till IFE över säsongen 2018, vilket gläder honom stort. – Jag har varit i Elfsborg sedan jag var 17 år, och under åren som gått så har det verkligen blivit min klubb. Det är här jag vill vara, så att skriva ett nytt kontrakt känns väldigt bra, säger han.
Läs mer...
 
29 maj, 16
Hållen nolla och poäng i Norrköping
Elfsborg var ofina nog att spela till sig en poäng borta mot regerande mästarna Norrköping när Janne Andersson skulle avtackas, och i ärlighetens namn kunde det blivit seger för gulsvart. Millimetrarna var inte på IFE:s sida, men nu väntar en välbehövlig semester för att sedan börja förbereda sig inför höstsäsongen.
Läs mer...
 
28 maj, 16
Inför Norrköping–Elfsborg:truppen, kommentarer mm.
Det har blivit dags för vårsäsongens sista match när Elfsborg åker till Norrköping för att ta sig an de regerande svenska mästarna. Läs, lyssna och se hur förutsättningarna är inför den spännande drabbningen!
Läs mer...
 

Övriga nyheter

23 jun, 16
Första lägerveckan avslutad
Vid lunchtid under torsdagen avslutades sommarens första lägervecka med Camp Elfsborg fotbollsskola. 110 barn har under veckan levt lägerliv, spelat fotboll och träffat inspirerande gäster. Totalt under två veckor deltar totalt 210 barn vilket är nytt rekord för lägret! 
Läs mer...
 
18 jun, 16
U17 tog fjärde raka segern
Näst sista matchen innan sommaruppehållet väntade när Falkenbergs FF kom till Borås Arena 2, en match som slutade 4-0 till Elfsborg.
Läs mer...
 
16 jun, 16
U16 vann övertygande mot Häcken
Serieledarna i U16 Nationell Serie, IF Elfsborg, vann med 4-0 mot BK Häcken i en riktigt bra U16-match. Samtliga mål gjorda i andra halvlek.
Läs mer...
 
12 jun, 16
U16 tillbaka som vinnare
Förlustmatchen senast var glömd - på söndagen vann U16-laget komfortabelt med hela 6-0 mot Örgryte IS och är nu åter på vinnarbanan.
Läs mer...
 
12 jun, 16
Elfsborg vann seriefinalen mot MFF
Toppmatch mellan serieettan IF Elfsborg när Malmö FF kom till Borås, en match hemmalaget vann med 1-0.
Läs mer...
 
11 jun, 16
Tredje raka segern när Mjällby besegrades
Historiskt tuff och hård bortamatch brukar vänta när IF Elfsborg gästar Mjällby i Sölvesborg - på lördagen var det dags igen.
Läs mer...
 
 
1904, den 26 juni bildades IF Elfsborg av 19 pojkar i övre tonåren. Föreningens namn var då "Borås Fotbollslag". 1906 blev föreningen medlem i Riksidrottsförbundet och namnet ändrades samtidigt till IF Elfsborg.
Annons
Annons
Annons
Annons