IF Elfsborg vs. Östersunds FK
25/07 kl. 19:00
Annons
 
A-laget
IFE på plats i Florida
2016-01-26 02:30


Årets träningsläger går till Bradenton, Florida och kommer pågå fram till den 6 februari.

IF Elfsborgs A-trupp lämnade tidig söndag morgon Sverige för att korsa Atlanten till det läger som är tänkt ska kickstarta säsongen 2016 på riktigt allvar.


Från riktigt bister kyla i Borås (som ju inneburit en hel del omgörningar i träningsschemat) till angenäma 15-20 plusgrader i Bradenton, Florida är från och med i måndags A-truppens verklighet där man tagit sig an årets träningsläger.

IMG  är platsen och den fantastiska anläggningen som kommer att vara Elfsborgs hem den kommande tvåveckorsperioden. I sann amerikansk anda finns här allt och rätt mycket till som behövs för att ett lag som IFE med höga ambitioner ska kunna få de ultimata förutsättningarna för ett riktigt bra träningsläger som i sin tur ska leda till en fullmatad och framgångsrik säsong.

Måndagen blev den första riktiga dagen på träningslägret då det var ett fotbollspass på schemat, mest för att få igång kropparna igen efter den långa resan och tidsskillnadens effekter, och det bjöds på fina planer i den välbehövliga Floridavärmen.

– Nu har vi ju bara varit här så kort tid, men det känns verkligen grymt bra alltihop. Det känns fantastiskt att få pröva något nytt, något spännande med att resa till USA för träningsläger, och när anläggningen är såhär fin så kan man verkligen inte klaga. Vi bor jättefint och har grymma förutsättningar när det kommer till träning, så än så länge motsvarar lägret alla förväntningar, säger Adam Lundqvist.


Träningslägret kommer hålla på fram till fredag nästa vecka, den 5:e, då resan bär av hemåt till Borås igen. Under tiden i Bradenton, strax söder om Tampa (för oss svenskar kanske mest känt för sitt NHL–lag Tampa Bay Lightning) kommer Elfsborg att spela mot amerikanska MLS–laget DC United och norska FK Brann, två mycket goda chanser att börja spela ihop grunderna och laget samt ge alla spelare chansen att få visa upp sig.


Följande spelare har åkt med på träningslägret i Bradenton, Florida:

Kevin Stuhr Ellegaard, Abbas Hassan, David Olsson, Anders Randrup, Viktor Nilsson, Sebastian Holmén, Jörgen Horn, Adam Lundqvist, Liridon Gashi, Jesper Manns, Jon Jönsson, Simon Lundevall, Simon Hedlund, Rasmus Rosenqvist, Henning Hauger, Marcus Rohdén, Emir Bajrami, Anton Andreasson, Sebastian Loyola–Nydén, Viktor Claesson, Viktor Prodell, Lasse Nilsson, Viktor Götesson, Per Frick

 

Nyheter A-laget

21 jul, 16
IF Elfsborg - IFK Göteborg
Första matchen på Borås Arena efter EM-uppehållet väntade när IF Elfsborg och IFK Göteborg möttes inför storpublik.
Läs mer...
 

18 jul, 16
Issam Jebali klar för Elfsborg
Nu är det klart. Offensive mittfältaren/anfallaren Issam Jebali, 24, är klar för IF Elfsborg, och han blir spelklar direkt. Jebalis kontrakt sträcker sig över säsongen 2019 och själv säger han såhär om att få komma till Elfsborg: – Det känns jättebra att få komma till Elfsborg, en klubb som jag har följt sedan jag kom till Sverige för två år sedan och som spelar den typ av fotboll som är perfekt för mig, säger Issam Jebali.
Läs mer...
 
17 jul, 16
IF Elfsborg - IFK Göteborg 1–1
Första matchen på Borås Arena efter EM-uppehållet väntade när IF Elfsborg och IFK Göteborg möttes inför storpublik.
Läs mer...
 
16 jul, 16
Inför västderbyt – truppen, kommentarer mm.
Det har äntligen blivit dags för västderby mellan IF Elfsborg och IFK Göteborg på Borås Arena! I vanlig ordning är det inte bara tre poäng som står på spel, det handlar minst lika mycket om prestige, rivalitet och ära. Läs om hur förutsättningarna är inför den så hett emotsedda matchen!
Läs mer...
 
15 jul, 16
Lundqvist och Nilsson med i OS–truppen
Det blir försvarsspelarna Adam Lundqvist och Joakim Nilsson som kommer att få representera IF Elfsborg och Sverige när fotbollsturneringen i OS avgörs. – Det ska bli otroligt inspirerande och spännande att få spela i OS, så jag är väldigt tacksam till Elfsborg som ger mig den här chansen, säger Lundqvist.
Läs mer...
 
14 jul, 16
2 DAGAR KVAR: 36 härliga segrar mot IFK Göteborg
Elfsborg mot IFK Göteborg betraktas oavsett tabellplacering som årets match i Borås. I allsvenskan har det spelats 64 matcher och Elfsborg har 36 vinster, 13 oavgjorda och 17 förluster med målskillnaden 122-75. Inget lag har besegrat IFK Göteborg på hemmaplan fler gånger än Elfsborg. En gång, 1972, möttes lagen i division II och då vann IFK Göteborg med 2-1. Dessutom vann IFK med samma siffror i en kvartsfinal i SM-slutspelet 1983.
Läs mer...
 

Övriga nyheter

17 jul, 16
Fyra Elfsborgslag i Gothia Cup
Gothia Cup startar återigen och denna gång kommer IF Elfsborg ställa upp med fyra lag. Ålderskategorierna är P12, P14, P15 och U17.
Läs mer...
 
14 jul, 16
Vila i frid Jan Öjler
Den välkända musikern Jan Öjler har gått bort, 70 år gammal. I Elfsborgskretsar är Jan Öjlers kultförklarade efter skivan med fyra Elfsborgslåtar som släpptes 1977 och glatt många genom åren.  
Läs mer...
 
09 jul, 16
Vi Tillsammans biljettsatsning inför Elfsborg–Östersund
25 juli möter IF Elfsborg - Östersunds FK hemma på Borås Arena i Allsvenskan. Inför matchen gör Vi Tillsammans, IF Elfsborgs verksamhetsområde i samhället, en storsatsning för att bjuda barn och ungdomar på matchen. Det finns biljetter kvar att ansöka om. 
Läs mer...
 
05 jul, 16
Supporterinfo: HIF - IF Elfsborg
Äntligen drar Allsvenskan igång igen IF Elfsborg ställs mot Helsingborg på Olympia nu på söndag. Vill du följa med? Då ska du kolla in vår samlade information inför bortamatchen. Här hittar du såväl rese- som biljettinformation som övrigt smått och gott. Här är alltså förutsättningarna inför Helsingborg borta 10e juli.
Läs mer...
 
29 jun, 16
Elfsborg med i Borås Pride
Lördagen den 2 juli kommer IF Elfsborg att medverka i Borås Prides parad. IF Elfsborg ser det som en självklarhet att manifestera för allas lika värde och allas rätt att slippa diskriminering och hat, och vi bjuder samtidigt in alla elfsborgare att gå med oss.
Läs mer...
 
27 jun, 16
U21: Vinst mot Malmö FF
Toppmatch väntade när Malmö FF gästade Borås Arena för match i U21 Allsvenskan Södra. Serietvåan Elfsborg mot serietrean MFF i sista matchen före sommaruppehållet.
Läs mer...
 
 
1904, den 26 juni bildades IF Elfsborg av 19 pojkar i övre tonåren. Föreningens namn var då "Borås Fotbollslag". 1906 blev föreningen medlem i Riksidrottsförbundet och namnet ändrades samtidigt till IF Elfsborg.
Annons
Annons
Annons
Annons