Annons
IF Elfsborg vs. IFK Göteborg
17/07 kl. 15:00
Annons
 
A-laget
IFE på plats i Florida
2016-01-26 02:30


Årets träningsläger går till Bradenton, Florida och kommer pågå fram till den 6 februari.

IF Elfsborgs A-trupp lämnade tidig söndag morgon Sverige för att korsa Atlanten till det läger som är tänkt ska kickstarta säsongen 2016 på riktigt allvar.


Från riktigt bister kyla i Borås (som ju inneburit en hel del omgörningar i träningsschemat) till angenäma 15-20 plusgrader i Bradenton, Florida är från och med i måndags A-truppens verklighet där man tagit sig an årets träningsläger.

IMG  är platsen och den fantastiska anläggningen som kommer att vara Elfsborgs hem den kommande tvåveckorsperioden. I sann amerikansk anda finns här allt och rätt mycket till som behövs för att ett lag som IFE med höga ambitioner ska kunna få de ultimata förutsättningarna för ett riktigt bra träningsläger som i sin tur ska leda till en fullmatad och framgångsrik säsong.

Måndagen blev den första riktiga dagen på träningslägret då det var ett fotbollspass på schemat, mest för att få igång kropparna igen efter den långa resan och tidsskillnadens effekter, och det bjöds på fina planer i den välbehövliga Floridavärmen.

– Nu har vi ju bara varit här så kort tid, men det känns verkligen grymt bra alltihop. Det känns fantastiskt att få pröva något nytt, något spännande med att resa till USA för träningsläger, och när anläggningen är såhär fin så kan man verkligen inte klaga. Vi bor jättefint och har grymma förutsättningar när det kommer till träning, så än så länge motsvarar lägret alla förväntningar, säger Adam Lundqvist.


Träningslägret kommer hålla på fram till fredag nästa vecka, den 5:e, då resan bär av hemåt till Borås igen. Under tiden i Bradenton, strax söder om Tampa (för oss svenskar kanske mest känt för sitt NHL–lag Tampa Bay Lightning) kommer Elfsborg att spela mot amerikanska MLS–laget DC United och norska FK Brann, två mycket goda chanser att börja spela ihop grunderna och laget samt ge alla spelare chansen att få visa upp sig.


Följande spelare har åkt med på träningslägret i Bradenton, Florida:

Kevin Stuhr Ellegaard, Abbas Hassan, David Olsson, Anders Randrup, Viktor Nilsson, Sebastian Holmén, Jörgen Horn, Adam Lundqvist, Liridon Gashi, Jesper Manns, Jon Jönsson, Simon Lundevall, Simon Hedlund, Rasmus Rosenqvist, Henning Hauger, Marcus Rohdén, Emir Bajrami, Anton Andreasson, Sebastian Loyola–Nydén, Viktor Claesson, Viktor Prodell, Lasse Nilsson, Viktor Götesson, Per Frick

 

Nyheter A-laget

22 maj, 16
Kryss efter sent kvitteringsmål
Det var dags för sista hemmamatchen innan EM-uppehållet då nykomlingen Jönköpings Södra IF gästade Borås.
Läs mer...
 

21 maj, 16
Inför Elfsborg – Jönköpings Södra: truppen, kommentarer mm.
Det har blivit dags för den sista hemmamatchen innan uppehållet! I den elfte omgången är det nykomlingen Jönköpings Södra som kommer på besök till Borås Arena, och med två spelande lag på planen så kan vi se fram emot en underhållande och spännande drabbning! Läs, lyssna och se hur förutsättningarna är inför matchen.
Läs mer...
 
20 maj, 16
En gammal historia mot våra grannar från Jönköping
Jönköpings Södra IF har denna säsong återvänt till allsvenskan efter 46 säsongers frånvaro. Det blir till att gräva i historieböckerna om matcherna mot grannstaden invid Vättern. Det har spelats nio allsvenska matcher i Borås lagen emellan och Jönköping har fem segar Elfsborg två och två oavgjorda. Målskillnaden är 21-15 i de grönvitas favör.
Läs mer...
 
18 maj, 16
Magisk halvlek gav seger i Sundsvall
Efter en första halvlek med underläge in i paus stod Elfsborg för en mäktig vändning då man körde över Sundsvall under matchens andra halva och vann till slut med 3–1. Stora, gulsvarta hjältar blev tvåmålskytten Viktor Prodell och Marcus Rohdén som krönte sin majestätiska insats med ett matchavgörande straffmål i den 87:e minuten.
Läs mer...
 
17 maj, 16
Inför Sundsvall–Elfsborg: truppen, kommentarer mm.
Ingen vila, ingen ro! Elfsborg åker till Sundsvall för match mot Giffarna i den tionde allsvenska omgången. Läs, lyssna och se hur förutsättningarna är inför den spännande drabbningen!
Läs mer...
 
16 maj, 16
Elfsborgs omgångar 13–20 fastställda
Nu är de allsvenska omgångarna 13–20 fastställda, och för Elfsborgs del drar man igång efter EM–uppehållet borta mot Helsingborg den 10 juli för att sedan ta emot IFK Göteborg i ett stekhett västderby den 17 juli. Fastställda datum och avsparkstider finns inne i artikeln.
Läs mer...
 

Övriga nyheter

26 maj, 16
Vinst i västderbyt mot Blåvitt
På torsdagen var det dags för västderby när IF Elfsborg slog IFK Göteborg på bortaplan i U17 Allsvenskan.
Läs mer...
 
26 maj, 16
Våra ungdomsledare är föredömen!
IF Elfsborgs ungdomsverksamhet lockar till sig runt 300 ungdomar. Det ger vår förening en möjlighet att utveckla dessa barn och ungdomar fotbollsmässigt, men också socialt. Den möjligheten har vi bestämt oss för att inte missa. Det handlar om sådana självklara saker som att umgås i grupp, ta hänsyn och respektera regler och är också är en naturlig del av vårt arbete Vi Tillsammans.
Läs mer...
 
24 maj, 16
Fristadskolan samlade in till Garissa
Fristadskolan har återigen valt att samla in pengar till förmån för flickorna i Garissa, ett projekt som IF Elfsborg har varit med engagerat sig i sedan många år tillbaka.
Läs mer...
 
24 maj, 16
Supporterinfo: Norrköping - IF Elfsborg
Det är dags för vårsäsongens sista match när IF Elfsborg reser till Norrköping. Det är stort intresse för matchen.  Vill du hänga med? Kolla då in vår samlade biljett- och reseinformation.
Läs mer...
 
24 maj, 16
Elfsborgsgolfen avgjordes i solsken
Den årliga, mycket prestigefyllda, Elfsborgsgolfen där sponsorer och Elfsborgsprofiler spelar med och mot varandra gick i måndags av stapeln. 60 deltagare njöt i fulla drag av god stämning, perfekta förhållanden och en spännande tävling.
Läs mer...
 
23 maj, 16
U21: drömmål gav seger mot KFF
Elfsborgs U21 fick revansch på Kalmar efter den oerhört snöpliga förlusten tidigare i år. Med ett tvättäkta drömmål avgjorde IFE:s vänsterback Rami Kaib matchen i den 55:e minuten.
Läs mer...
 
 
1904, den 26 juni bildades IF Elfsborg av 19 pojkar i övre tonåren. Föreningens namn var då "Borås Fotbollslag". 1906 blev föreningen medlem i Riksidrottsförbundet och namnet ändrades samtidigt till IF Elfsborg.
Annons
Annons
Annons