13-0(!) när U16 slog Vänersborg FK

Publicerad: 2011-05-24 22:18

 

Den unga U16-truppen fortsätter att överraska, dagens match slutade 13-0(!) efter total dominans av Elfsborgs U16. Rakt igenom fantastiska siffror, och det verkar inte finnas något som hindrar U16 just nu.

Matchen drar igång och U16 lägger i högsta möjliga växel direkt. De trycker tillbaka Vänersborg direkt från start och bjuder inte på någon boll efter det. Total dominans, utan att få det att låta förnedrande. Men man kan inte sluta förvånas över U16 och deras otroliga framfart sedan säsongen drog igång. 13-0 är helt makalösa siffror. Framför allt då Vänersborg under säsongen 2010 ändå var ett lag som att räkna med i många tillfällen. Men inte idag. Idag tillhörde matchen Elfsborgs U16.

De första målen kommer bara efter några minuter, Shkelqim Kasniqe är tidigt framme och gör dagen svår för Vänersborgs målvakt. Och värre skulle det som sagt bli. När matchen var över hade Kasniqe varit framme och nätat hela fyra gånger. Men mer om det senare.

Allt gick verkligen vägen idag. Rätt igenom en felfri insats av en väldigt stabil och homogen trupp som visar vad de går för från första stund. Passningsspelet har blivit något av ett signum för denna trupp och dagens match var då inget undantag. Tränare Tony Lundqvist fyller i:

– Otrolig match idag, det kan inte sägas en gång för mycket hur kul det är att träna ett sådant här lag. Rätt igenom bra idag, stabiliteten finns där. Måste också nämna att alla 18 spelare som följde med idag fick speltid, vi bytte även målvakt. Det säger en del om matchen och vår trupp framför allt. Trots dåligt underlag och yttre förutsättningar kör vi vårt race och det går riktigt bra. Åtta målskyttar och 13 mål, det är helt otroligt. Det finns egentligen inte så mycket mer detaljer att gå in på. Nu väntar träningar under veckan och vi kör på.

Nästa match: 29 maj 13.00, då Falkenberg FF står som motstånd.

Elfsborg U16 – Vänersborg FK 13-0 (6-0)
Målskyttar: Shkelqim Kasniqe (4), Donna Byankuba (2), Benjamin Eriksson (2), Viktor Gustafsson, Pritesh Mistry, Jamy Makindu, Henrik Strömbom, Fabrice Blekordah

Linus Petersson

Huvudpartners